Offradio – cel mai bun radio din lume și probabil singurul

Link | Offradio.gr

Este un radio grecesc independent, îl ascult de aproape un an. Este diferit față de orice alt radio pe care l-am mai ascultat eu. Muzica difuzată pe acest radio este eclectică, cuvânt a cărui definiție am căutat-o întens pe internet încercând să înțeleg ce gen de muzică este, ajungând într-un final la un articol în care se încerca a se explica “eclectic music”, dar fără prea mult succes. “Eclectic is selecting what seems best of various styles or ideas.”

“This tag describes artists who do not commit themselves to one or even two sole styles for their music. They might even be striving to mix styles that seem to clash or at least thought not to mix.”

Este un gen de muzică indie, necunoscut, majoritatea melodiilor pe care le-am descoperit și le-am căutat aveau câteva mii de views pe YouTube, din păcate. În mare parte sunt artiști de care nu am auzit niciunul dintre noi și ar trebui să ne fie rușine pentru asta.

Un mic exemplu.

Nu știu de unde adună acești oameni această muzică, dar le mulțumesc și sper să nu se termine niciodată. Chiar imi e efectiv FRICĂ de momentul când acest radio se va închide, sau își va schimba profilul, cum s-a întâmplat cu Vibe FM de la noi, un alt eșec.

Are aplicații disponibile pe iOS și Android și chiar sunt updatate la zi.

Am aflat de acest radio de la prietena mea care a aflat la rândul ei de la, culmea, o bloggeriță de fashion de pe la noi. Mi-a interzis să scriu acest post, m-am certat cu ea în timp ce l-am scris și o să mă cert și după, deși știu că are dreptate.

Este mult prea finuț și de bună cultură acest post de radio și karma bună pe care o generează pare că se va strica odată cu accesul a mai multor români proști la acest bun gust, NU MERITĂ, dar i-am amintit că blogul meu are în jur de 20-30 de cititori și e ok, oricum nu multă lume va citi acest post, mai ales să îl și ia în seamă.

Să vă mai zic că în timp ce Grecia era în criză eu mă gândeam doar la soarta acestui post de radio? Yep, i went FULL RETARD. You never go FULL RETARD!

Leave a Reply