Atmosphere – Southsiders (2014)

Link | Rhymesayers

Probabil știți mulți dintre voi deja că sunt cel mai mare fan Atmosphere posibil. Nu i-am văzut niciodată live, dar sunt și voi fi toată viața, îi consider niște genii în viață pe acești doi oameni și îmi place foarte mult ceea ce scot de PESTE 20 ANI, da 20 ani. Uite o piesă din ’95 (nu în formula actuală) și uite și o scurtă istorie a grupului.

Deși albumul a fost lansat anul trecut eu de abia zilele trecute l-am ascultat cap-coadă cu atenție, în căști, așa cum trebuie ascultat un album de genul, un album de poezii, schizofrenie (ca la orice album de-al lui Slug), relații, moarte (nu am înțeles întrutotul de ce vorbește Slug atât de mult despre moarte în albumul ăsta; are chiar și un tricou pe care scrie “death” în unul din videoclipurile pentru una din melodiile de pe album) și beaturi clasice, simple, iconfundabile făcute de Ant.

Îmi este foarte greu să decid, dar tind să cred că ăsta e cel mai bun album al lor. Este diferit față de albumul meu preferat de până acum God Loves Ugly (2002), și față de ce făceau altă dată, într-o vreme în care erau mai tineri și mai nervoși, dar este fantastic de bun acest album. Este pe același film de când cu When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold (2008), un film care mie îmi place foarte mult. Maturizarea lor în muzică.

Sunt curios câți ani trebuie să mai treacă să ajung să spun și despre această trupă că “s-a stricat” și dacă o să o fac vreodată. Încă sunt uimit cum niște oameni pot scoate album după album cu atâtea povești fantastice expuse în muzică.

Slug încă este cel mai bun storyteller din rep și Ant cel care pune în scenă acele povești prin producția sa genială. Ascultați albumul, cumpărați-l, îl găsiți singuri pe net, e și pe iTunes și pe Google Play. Eu unul l-am ascultat pe Zonga pentru că sunt sărac, dar am telefon scump luat de la Vodafone.

O listă cu piesele de pe album care au videoclip pe YouTube:

Atmosphere – Camera Thief
Atmosphere – Arthur’s Song
Atmosphere – Southsiders
Atmosphere – Bitter
Atmosphere – Fortunate
Atmosphere – Kanye West
Atmosphere – We Ain’t Gonna Die Today
Atmosphere – My Lady Got Two Men
Atmosphere – January On Lake Street

După cum vedeți, trei sferturi din piesele de pe album au videoclip, ceva mai low budgety, probabil făcut in-house la Rhymesayers, dar mă bucură oricum acest aspect. Mi-au plăcut toate melodiile, mult, dar cred că cel mai rău mi-a rupt capul Southsiders și Let Me Know That You Know What You Want Now.

Leave a Reply