Joi cu zăpadă și surprinderi

Încă o dată autoriățile au fost surpinse de zăpezi deși se anunțau de două zile ninosori masive și temperaturi de țigani. În fiecare an pierd la jocul ăsta, iar pentru la anu’ s-au pus deja pariurile că va fi la fel, cotă 1.01.

Azi dimineață m-am chinuit pe strada mea nedeszăpezită (înzăpezită ar fi fost mai corect, dar nu, tu?) în primul rând să dau zăpada la o parte că nu se deschidea poarta la garaj, în al 2-lea rând să dau zăpada la o parte sa ies în stradă, iar în al 3-lea rând să dau zăpada la o parte pe toată strada ca să pot ajunge la o altă stradă deszăpezită.

La al 3-lea pas m-am blocat, Corsa mea n-a putut inainta decât 5 m adunând toată zăpada pentru că are garda prea jos pentru zăpada asta, am fost nevoit sa mă întorc și să bag mașina înapoi și să merg pe jos prin nămeți la serviciu, asta după ce întârziasem deja un sfert de ora și mai făceam cel puțin o jumătate de oră pe drum.

Precizez că mă trezisem și special mai devreme ca să dau zăpada că știam că o să fiu nevoit, eu n-am fost luat prin surprindere, am fost luat la pulă de autorități care la ora aia probabil dormeau, pentru că n-au ce căuta ei la serviciu sub ora 7.

În drum spre serviciu, mai toată lumea mergea pe jos, pe mijlocul străzii, pentru că nici nu îndrăznesc să zic ceva de zăpada de pe trotuare, iar în tot drumul meu n-am văzut o singură mașină de deszăpezire, toate stațiile de taxi erau goale, la telefoane suna ocupat.

Toți oamenii erau ca după război, pe Calea București mirați de ce se întâmplă, de ce le-a dat să pută tocmai acum după ce de sărbători le-a dat la MUEH.

La puținele mașini care se mai încumetau să meargă pe stradă, care circulau cu 5 km/h din cauza zăpezii trebuiau să evite și toți pietonii care pur și simplu nu se dădeau la o parte și nu înțelegeau că o mașină nu mai frânează atât de bine pe zăpadă, iar luminile de abia ce se și stinseseră deși încă era întuneric, dar era ora 7 și măcar cu asta să respectăm și noi programul, nu?

După ce mă întorc de la serviciu, primul lucru pe care îl fac e să dau zăpada din fața porții și pe porțiunile de pe lângă, pentru că știu cum e să mergi pe jos prin astfel de zăpadă și să nu ai pe unde. Sunt conștient că legal nu e datoria ta, dar totul ține de responsabilitatea civică și bun simț, iar pe calea asta țin să le iau neamul în pulă la toți care nu-și dau zăpada la o parte din fața casei sau blocului și pe lângă asta mai sunt și tari în gură zicănd că legal, nu e datoria lor. Legal, ești prost.

În timp ce dădeam zăpada la o parte, care deja înghețase, mașina de deszăpezit alunecă într-o parte la mine pe stradă și rămâne blocată acolo. Un alt tractor care arunca nisip, în timp ce venea să scoată mașina de deszăpezit își rupe oglinda într-un copac aplecat peste stradă de zăpadă.

Photobucket Photobucket

Să fi fost toate blestemele mele din dimineața respectivă în timp ce încercam să ies cu mașina și dădeam la zăpadă?

4 thoughts on “Joi cu zăpadă și surprinderi

 1. Rene

  Solomon se mandreste ca si-a facut datoria si a scos 62 de utilaje in strada. Eu il cred pe cuvant. Masinile erau acolo doar ca nu erau niciodata pe strazile pe care mergeam noi, nu?

  Reply
 2. MaTr3o Post author

  Două utilaje au fost la mine pe stradă câteva ore.

  Să mai zic că după ce au reușit să iese de acolo nu au curățat strada?

  Reply
 3. adi

  Nici pana acum nu te-ai obisnuit nebunule cu Romania???
  Ia-ti mai bine o sanie ca ai mai multe sanse sa ajungi la destinatie…si consuma mai putin,chiar si decat corsa ta. :))

  Reply

Leave a Reply