Școleri mândri

Sunteți penibili cu screenshot-urile făcute la listele de admitere de la facultăți pe Facebook. Unii vi le puneți chiar și ca poză de profil. Am înțeles că nu oricine a luat BAC-ul anul ăsta și că sunteți niște șmecheri mândri de voi, dar lucrurile nu prea s-au schimbat cu nimic.

E doar o facultate, orice prost termină câte 1-2 în România, cu master și cu tot ce vrea pula voastră. Facultăți termină inclusiv oameni care nu știu să scrie sau să citească, și nu mă refer doar la facultăți particulare gen Spiru Haret. Facultăți termină oameni care nu știu ce materii li s-au predat în timpul anului.

Voi vă mândriți doar cu faptul că ați fost admiși? Vreți să vorbim de admitere? Ce facultate respectabilă a mai rămas în România în care nu intră oricine? Arhitectura? Deja la academiile din sistemul de ordine și siguranță națională au fost câte 2-3 pe loc anul ăsta, iar cei cu care concurai erau acolo trimiși de părinți și cu bale pe la bot de proști. La medicină deja intră oricine știe să țină un pix în mână.

Cu ce pula mea vă mândriți atât? Că ați fost admiși? Penibili.

Mândriți-vă atunci când terminați o facultate și vă găsiți un loc de muncă specific facultății pe care ați terminat-o. Până atunci tăceți în pula mea, nu ați realizat nimic special și demn de arătat.

Vă spune asta un om care e elev în clasa I. Mie mi-ar fi puțină rușine.

Leave a Reply