Panasonic Lumix LX5 & FZ100

Panasonic a anunţat ieri oficial 5 noi camere foto. O să vorbesc decât despre două dintre ele pentru că acele două sunt în momentul de faţă cele mai tari de pe piaţă, sunt unice şi nu prea au concurenţă.

LX5 e exact camera despre care vorbeam eu şi o aşteptam la începutul anului, adică un LX3 updatat cu un nou senzor măricel (1/1.63″ CCD, 10 MP) pentru forma asta de cameră, o lentilă Leica nouă şi noul procesor Venus Engine FHD.

Camera e genială pentru cei care vor o cameră compactă cu multe setări manuale, low light shooting în adevăratul sens al cuvântului şi filmare HD de calitate. Canon S90 ar fi fost singura concurentă, dar filmează VGA aşa că nici nu discutăm. E o a 2-a cameră perfectă pentru fotografii profesionişti. [Detalii]

În câteva cuvinte, momentan e singura cameră compactă cu pretenţii de DSLR.

Sony NEX-5 e deja DSLR.

FZ100 e FZ38-ul de anul trecut extrem de îmbunătăţit adăugând filmare filmare HD 1080p, zoom optic 24x, high speed shooting, ecran rotativ, hotshoe pentru accesorii la fel ca la LX5. Momentan e modelul cel mai high end dintre compactele Lumix şi cea mai performantă bridge superzoom cu filmare HD.

Camera asta face legătura între cele două categorii de camere, compacte şi DSLR. Perfectă pentru cine vrea o cameră hibrid foto/video performantă care nu încape în buzunar, dar care să fie totuşi destul de compactă. [Detalii]

Ambele costă 499$.

4 thoughts on “Panasonic Lumix LX5 & FZ100

  1. done8989

    Îmi place la modelele astea că îţi dau posibilitatea să pui blitz extern (eu nu suport blitzul în general, dar de cel extern te poti folosi altfel). Nu m-am mai uitat de mult timp după camere foto .. de pe vreme când îmi luam revista PHOTO (2007-2008). Pe atunci sony aveau cele mai bune camere foto digitale compacte. Tu am văzut că scrii mai mult de lumix şi ce e drept au multe avantaje (lentile leica, fotografie wide şi, pentru unii ca tine care îi interesează aşa ceva, filmare de calitate), dar eu nu am avut ocazia să mă joc cu vreunul. Am un Nikon coolpix 7600 de prin 2006 (sau 2005 nu mai stiu) şi începe să îşi dea duhul. Ar fi bun un alt aparat .. chiar mă gândeam vara asta să îmi iau unul, dar de data asta gândurile mele sunt îndreptate serios către analog (deocamdată n-am bani nici de digital – care de data asta cred că ar fi un lumix, după ce am vazut galeria de fotografii făcute cu LX5, nici de analog, dar nu strică să visezi).

    Reply

Leave a Reply