Windows Phone 7 Series şi Symbian S^3

Pentru cei care nu ştiau, zilele astea se ţine Mobile World Congress 2010 la Barcelona. Am mai scris şi anul trecut. Anul ăsta, în prima zi singurele chestii despre care merită a se vorbi sunt Windows Phone 7 Series şi Symbian S^3. Au mai apărut şi alte căcaturi de telefoane cu Android de la Sony Ericsson, un Samsung cu Bada OS, noul lor OS pentru dumbphones şi alte prostii gen Super Amoled, MeeGo, câteva chip-uri, dar ălea nu vă interesează şi chiar dacă vă interesează ştiţi deja de ele de la siteurile de tech.

Ballmer a anunţat azi Windows Phone 7 Series, cunoscut de mulţi drept mult doritul Zune Phone. OS-ul ăsta nou e foarte diferit faţă de ce obişnuia ca Windows Mobile să fie odată, adică plictisitor, greoi şi complex de prost. Foarte Zune-ish, foarte OK schimbarea asta, era cam singura care ar fi putut salva Windows Mobile. Integrare Xbox Live, Zune Marketplace, Pandora şi se promit multe altele. Aplicaţii, jocuri, iPhone SRL. Cunoaştem.

Cea mai bună chestie e că Microsoft e foarte strict cu telefoanele care vor avea acest OS şi nu vom mai avea parte de skin-uri gen TouchWiz, Sense sau alte căcaturi. Vor avea o rezoluţie şi un aspect ratio stricte, un procesor care să ruleze la o viteză specifică, o memorie specifică şi 3 butoane specifice. Specific.

De hardware se va ocupa Dell, Garmin-Asus, HTC, HP, LG, Samsung, Sony Ericsson, Toshiba şi Qualcomm, iar Vodafone şi Orange sunt amândouă pe listă pentru a aduce telefoane cu acest OS. Să auzim de el de sărbători în 2010. Crăciun fericit!


Get Microsoft Silverlight

Un mic hands on de la Engadget.

Symbian S^3 a fost şi el anunţat oficial şi aveţi şi mai jos un mic preview. Asta e doar de dragul vremurilor bune cu Symbian apuse demult. N73, N95, heh. Totuşi arată promiţător dar nu ştiu de ce am impresia că va fi greoi şi practic acelaşi căcat în alt ambalaj.

4 thoughts on “Windows Phone 7 Series şi Symbian S^3

 1. Rene

  Symbian S^3 pare si el destul de interesant desi, asa cum spuneai tu, pare acelasi cacat in alt ambalaj. Nu aduce nimic nou. Sunt totusi curios daca pe viitor vor exista variante pentru update si pentru telefoanele symbian anterioare.

  Reply
 2. ScrubMalware

  http://www.urbandictionary.com/ Cauta ” ‘te-n mortii tai mai incolo, labagiu frustrat si meschin; copil limitat.

  Pe ai tai de ce nu i-a corectat nimeni cand te-au facut?
  @ sah mat
  Numai limitaţ bai baiatule…

  Multam pentru stire.

  Reply

Leave a Reply