Shantel e ţigan repăr

Thanks to HashPe, his little black ass and his tweet I found out about Shantel. Dacă eu eram fan Goran Bregovic de mic copil, pe vremea când aveam Pentium I cu procesor de 166 si HDD de 4GB şi rupeam muzica lui în boxele mele A4Tech de 3 watti, acum pot spune că Shantel m-a dat peste cap şi se pişă pur şi simplu pe muzica lui. Toţi oamenii din afară numesc ăsta noul sunet al Europei, acest disco pop electronic gypsy cu influenţe lăutăreşti greceşti, turceşti, ţigăneşti şi bineînţeles româneşti.

Am luat şi eu 2 albume de la dânsul, Disko Partizani (2007) şi Planet Paprika (2009), albume care au un sunet bestial şi producţie de excepţie. Omul are în spate o orchestră numită Bucovina Club Orkestar, orchestră pe 8 instrumente. Atracţia lui spre muzica asta se trage de la bunicii lui din Bucovina, da Bucovina. A devenit cunoscut după ce a filmat videoclipul pentru Disko Partizani în Istanbul, videoclip cu 4 milioane de views pe YouTube. A mixat pe Taraf de Haïdouks din Clejani şi are multe sample-uri în română sau ţigănească pe album, sample-uri care te fac să zâmbeşti în pricipiu pentru că îţi sunt cunoscute.

Căutaţi şi luaţi-i albumele, măcar ălea 2 pe care le-am luat şi eu. Ador genul ăsta de muzică, dar mai specific muzica pe care o face neamţul ăsta. Cu versuri gen “hai gagica dance with me” sau “no one inţelege” omul îţi fute creierii!

Ah, şi 3 videoclipuri oficiale de la el…

…şi câteva melodii de pe albume să simţiţi gustul…

Shantel – Susuleker

Shantel – Binaz In Dub

Shantel – Immigrant Child

MaTr3o approved!

16 thoughts on “Shantel e ţigan repăr

 1. dev

  ba eu sunt pisat pe mine de beat si imi place muzica lautareasca.. da aia din mijloc e aproape manea :)) adica ma jigniste… si imi place muzica lautareasca aia e pisata pe ea :)))

  Reply
 2. AlbAlbastru

  Ti-ai pierdut mintile baiete, cum poti sa zici ca Shantel se pisa pe Goran. Are si el muzica lui misto dar vorbele alea chiar n-au noima.. Goran se va pisa pe multi de acum incolo, asta sa pastram cadenta :)

  Reply
 3. MaTr3o Post author

  @dev pai aia e manea, e cam singura, eu am sters-o de pe album dar am vrut sa vedeti voi ca se fute si cu ele, el le considera melodii lautaresti romanesti

  @AlbAlbastru ala e videoclip oficial?

  Reply
 4. MaTr3o Post author

  @AlbAlbastru scuza-ma, dar … esti prost?

  Totusi, hai sa dau si niste explicatii ca eu cateodata uit ca toti sunt absolut idioti. Asa, eu am zis chestia asta “Ah, şi 3 videoclipuri oficiale de la el…” şi am pus cele 3 videoclipuri oficiale de la el de pe canalul lui oficial. Tu ai zis “De asta uitasi http://www.youtube.com/watch?v=X7qt36OErV8“, iar eu ti-am zis “ala e videoclip oficial?”. Tu mi-ai raspuns dupa cu “Nu cred ca are videoclip oficial.”.

  Scuza-ma, dar … EŞTI PROST?

  Reply
 5. AlbAlbastru

  Crezi ca nu mi-am dat seama dece? Am sarit un rand din post, sunt prost, ok.

  Reply
 6. MaTr3o Post author

  @AlbAlbastru ok, hai sa zicem ca n-ai citit randul ala, dar ai vazut cele 3 clipuri sau macar ca erau acolo. pe ala de ce il uitasem? era doar o melodie pe youtube cu niste poze. sunt alte 1528412759012 de astfel de clipuri pe youtube de la shantel. de ce il uitasem tocmai pe ala? pentru ca sunt prost eu si raspund la comentarii desi am zis ca n-o sa o mai fac.

  Reply

Leave a Reply