Despre telefoane şi vise de copil prost…

De câteva luni, sau să zic un an, doi … de când cu campaniile alea publicitare mai mari de la Dacia, Fiat sau Orange pe bloguri, tot felul de bloggeri aleşi prin tot felul de metode mai ciudate ajung să primească tot felul de obiecte, de la maşini la MP3-playere, ca să facă review-uri pentru acestea, review-uri care ajung într-un final să fie facute în batjocură tocmai pentru că acei bloggeri nu au nici un fel de legatura cu obiectul în sine.

O să vorbim despre telefoanele mobile, la asta mă pricep, despre asta citesc toată ziua pe internet, asta mănânc, asta îmi place.

Nu o să dau nume sau să arunc cu pietre în anumite direcţii, dar când tu primeşti un telefon în custodie, scopul fiind un review, fie el făcut cu reclamă negativă sau pozitivă, iar tu întrebi pe twitter chestii de genul “de ce clipeşte luminiţa de la e71?”, păi eu în momentul ăla mă arunc cu umbrela de pe vârful prostiei voastre.

Dacă lucrurile ar merge cum trebuie în ţara asta, review unit-urile ar trebui trimise spre bloggeri care au specialitatea asta şi fac un review profesional cu toate detaliile care trebuie date şi toate ascunzişurile pe care le ştie numai un om cu o asemenea cunoştiinţă în domeniu. Ca un phone, high tech, mobile freak ce sunt, eu sunt abonat la majoritatea canalelor de YouTube, blogurilor, podcasturilor pe domeniul ăsta, aşa că ştiu cum merge treaba în afară. Oamenii au sute de mii de views pe YouTube, sute de mii ascultări la podcasturi şi probabil milioane de vizitatori pe bloguri de genul Engadget (Mobile), Gizmodo, Boy Genius Report, SlashGear, Mobile-Review, CrunchGear, GSM Arena, TechCrunch sau Phonedog.

Eu mănânc pe pâine aceste treburi pentru că îmi place mult domeniul, îmi plac telefoanele mobile şi eu, deşi nu am facultăţi în domeniul de telecomunicaţii sau poate sute de mii de vizitatori pe blog POT răspunde la majoritatea întrebărilor despre majoritatea telefoanelor mobile din trecut, prezent şi viitor (rumored). Momentan mă cred printre foooarte puţinii oameni din RO care ar putea să facă treaba asta cum trebuie, dar nu au şansa. Nu am văzut pe nimeni mai dedicat sau mai fanatic decat mine în domeniul ăsta, iar de când cu review-urile astea grămadă eu nu am văzut unul singur de teapa Engadget sau Gizmodo sau chiar măcar The Nokia Blog.

Sper să vadă cineva postul ăsta … cineva în măsura în care ar putea să facă ceva cu toată treaba asta. Mi-ar plăcea extrem de mult să primesc telefoane pentru review-uri şi să fac o treabă cum trebuie făcuta. Nu mă aştept să scot nici un ban din treaba asta, ar fi pur şi simplu plăcerea mea cea mai mare şi tot odată informaţie transmisă cum trebuie.

De apreciat că nu e chiar totul pierdut sau mort, şi mai sunt şi oameni cunoscători care au legătură cu treaba asta şi mai fac o treaba ok din când în când, oameni cum ar fi PigBrother sau Nwradu, numai că nu prea am văzut să primească telefoane pentru review-uri nici ei.

Număraţi de câte ori am folosit cuvântul “review” sau “treabă” şi sunteţi repp. M-am abţinut cât am putut să fiu serios şi să nu înjur.

Nu vă îngrijoraţi, I’m still here, bad ass, alive and kickin’.

10 thoughts on “Despre telefoane şi vise de copil prost…

 1. alleks

  bă, asta e gen “vreau şi eu telefon, pls”

  Ciudat că apari cu postul ăsta tocmai acum. Mulţi s-au săturat de produse date spre review unor bloggeri mari, chiar dacă respectivii n-au treabă cu produsul respectiv, dar au trafic, ceea ce contează pentru firmă.

  ps: am doua spreiuri originale din italia, facem o conbinatie?

  Reply
 2. MaTr3o Post author

  ce isi baga astia pula in mine pe aici. JME CHEE EE EER.

  daca tu intelesasi ca “vreau si eu telefon, pls” esti putin cam :*

  am iPhone, nu-mi trebuie altceva. there’s no way better than this.

  Reply
 3. OviTeodor

  Si eu sunt pasionat….de kkturi din astea, dar cand stiu ca tre sa astept 2…3 ani sa-mi iau un telefon tare imi vine sa-mi bag pwoola in tehnologie.
  De ex singurul telefon smecher pe care l-am avut pana acum e un n73 am telefonu de 1 an si ceva (sau mai mult) si inca nu m-am plictisit de ex. Am invatat repede sa-l modez, sa-l customizez si sa-l folosesc la maxim spre deosebire de alti copilasi care schimba telefonele ca pe ciorapi si nu le folosesc decat la trimis mesaje, ascultat muzica….
  Iti recomand sa iti faci un canal pe YouTube si sa faci reviewuri in engleza la gadgeturi mai vechi/mai noi. Asta ca un fel de protest. Garantat o sa te vada cine trebuie. De ex aia de la mobilissimo.ro au inceput cu un site gen gsm arena, cu stiri si acum au inceput sa primesca si telefone pt review.
  Succes

  Reply
 4. Pingback: Tech bloggers în România » MaTr3o.com

Leave a Reply