Panasonic Lumix FZ38, TZ7, GH1

Camerele ideale pentru cei care caută poze şi filmări la o calitate superioară, toate de la un singur dispozitiv, fără sa fie nevoiti să care două, cum ar fi o camera foto şi un camcorder, fiecare pe specializarea sa. Camerele hybrid, aşa cum le numesc ei suportă toate modul iA (Inteligent Auto) inventat de Panasonic atât pe foto cât şi pe video. Faţă de precedenţii lor, respectiv FZ28, TZ5 şi G1 camerele aduc în plus fie microfoanele dolby digital stereo, fie modul video în AVCHD Lite, fie noi sisteme de stabilizare a imaginii precum noul Power OIS (FZ38), fie butonul separat pentru REC, fie obiective speciale pentru filmat (GH1), fie noul mod quick auto focus, fie noul procesor de imagine Venus Engine HD (FZ38).

Primele două camere, FZ38 si TZ7 costă 399$ şi fac amândouă parte din categoria super zoom, TZ7 facând parte şi din categoria compactelor, iar ceaa de-a 3-a, GH1 costă în jur de 1500$ şi face parte din categoria micro four thirds DSLRs. FZ38 va fi disponibila în septembrie, în timp ce TZ7 şi GH1 sunt disponibile acum. Eu personal îmi strângeam bani pentru TZ7, dar acum că a apărut FZ38 o vreau pe asta. Pentru GH1 la banii aia no way.

FZ28 TrustedReviews.com Review
TZ7 TrustedReviews.com Review
GH1 DPReview.com Hands On

2 thoughts on “Panasonic Lumix FZ38, TZ7, GH1

 1. AnGeL

  Eu am strans ptr FZ 28 si avusesem la un moment dat [timp de 2 luni] … toti banii necesari ptr un FZ 28 .. ba chiar ptr inca o jumatate de FZ 28 daca era nevoie :)) .. problema fiind ca nu era nicaieri in stoc, nici pe net si nici in magazine [ cu exceptia unui Selgros, la 2 milioane mai scump si pe gri .. bummer ] .. si tocmai cand ma intorceam din tabara de la munte, primesc telefon de la cei de la departamentul de vanzari de la Panasonic Romania care au ajuns sa ma stie pe nume :) si imi spune ca sunt rugat sa stau de vorba cu un consultant de’al lor .. care ma anunta ca in august va aparea FZ 38 si de aia nu mai readuc FZ28 pe stoc momentan ..

  si acum partea funny :D .. daca ai cunostinte in Anglia, sau ai 18 Lire in plus ptr transportul efectuat de ei direct in Romania, Ukdigitalcameras.co.uk au disponibil modelul FZ 38 pe negru la doar 270 lire, ceea ce inseamna cam 1350 ron, fata de 1780 cat am vazut ca cerea F64.ro sau 1550 pe un alt site care nu stia sa treaca toate caracteristicile camerei corect ..

  asadar :x strange pentru FZ38 ca si din punctul meu de vedere se super-merita .

  si sa nu te gandesti ca mine sa faci un imprumut la banca ptr GH1 cum imi doream eu, ca pe moment nu vei gandi limpede :))

  Ciao.

  Reply
 2. Pingback: Panasonic Lumix LX5 & FZ100 » MaTr3o.com

Leave a Reply