Trenduri murdare şi gunoaie verzi

Craiova nu e un oraş jegos, doar atât încât să-ţi dai seama de trenduri sau ce şi cum au făcut cei ce care au trecut prin locul cu pricina. Toamna, aveam toţi tevi de tubermane, peste tot hârtii şi săgeţi din hârtie, iarna prin perioada revelionului vedeai peste tot ambalaje de cutii de petarde, chibrituri, vara cutii de bere şi pungi de seminţe, primavara era sezonul împerecherii, peste tot, dar în mod special pe lângă căminele de studenţi, numai amblaje si prezervative folosite, chiloţi rupţi şi respect de sine pierdut. Aşa era odata, dar primăvara asta am văzut la ambalaje de OCB (foiţe) şi pachete de ţigări rupte încât se pare că toată lumea ştie doar un singur lucru.

Când trendurile se schimbă şi observi chestia asta într-un mod murdar ca ăsta îţi dai seama că nu doreşti să fii în trend şi nici să faci ceva diferit pentru că vei porni un alt trend, ceea ce nu e greu, într-o lume în care ne uităm peste gard şi vrem şi noi la fel dar cumva mai bine sau poate mai mult. Pentru că toţi copiii au ajuns de la tras cu tubermane la tras în plămani, chestilea alea pe care le făceai cu prietenii la sfârşit de săptămână par triste şi monotone. După 19 ani de la scăparea de comunism se pare că facem lucruri diferite în timpuri diferite făcând aceleaşi lucruri în acelaşi timp.

Asta de la un ambalaj de foiţe pe langă care trecem în fiecare zi în drum spre şcoală de la care mi-a luat ceva timp pâna să-mi dau seama că nu era acelaşi. Ăla era doar un loc mai verde fumat, în părculeţul ăla verde afumat în care se face curat în fiecare zi.

12 thoughts on “Trenduri murdare şi gunoaie verzi

 1. bLoNdU

  eu incerc sa privesc partea buna…
  tu, incerca sa-ti dai seama ca acele persoane, peste ceva timp, o sa schimbe mizeria facuta de foitze sau pachete de tzigari, cu nishte seringi cu adevarat mizere… nu aberez, dar nu cred k o sa se rezume toti la fumatul buruienilor ;)

  Reply
 2. MaTr3o Post author

  @s3ptember: NU SE MAI GASESC OCB-URI! Nu profesioniste, la rola, nu te mai da cunoscator repăr fumător cu bonguri in vitrina; si eu tac de multe ori, e repp sa taci.

  Reply

Leave a Reply