Filelist FTW!

S-a luat hotararea la nivel de tracker ca toate fisierele video sa fie urcate dezarhivate. Discutia RAR vs. non-RAR e una veche dar in ciuda avantajelor arhivelor, mare majoritate a userilor nu le apreciaza deloc. De cele mai multe ori userii sunt frustrati ca trebuie sa tina in calculator doua versiuni ale fisierelor, daca vor sa faca seed in continuare. Desi exista playere care pot sa deschida fisierele fara sa fie necesara dezarhivarea, am constatat ca cei mai multi le evita. De aceea fisierele video, unde avantajele release-urilor arhivate nu se materializeaza (compresia e nula si integritatea e putin importanta), vor fi urcate de acum inainte dezarhivate.

În sfârşit un tracker nou ajuns prin spam cu invitaţii multe şi raţie pe degeaba probabil cel mai folosit tracker din RO face un lucru bun, ce TVTorrents.com făcuse deja demult. Sper să mai vedem şi pe alte trackere aşa, pentru că ne doare în pulă de hash check şi avem viteze ok să tragem căcaturile dintr-o bucată.

Filelist.ro

6 thoughts on “Filelist FTW!

 1. MaTr3o Post author

  avantajul ar fi ca cica daca s-ar intrerupe cumva si nu s-ar lua torrentul cum trebuie nu trebuie sa il mai iei pe tot iar, se downloadeaza decat una dintre arhive.

  Reply
 2. SlimR

  matr3o, in virtutea hashului pe care il face la orice fisier clientul de torrent (a se citit client decent de torrent gen utorrent) daca si un bit nu e bun nu se va lua tot fisierul din nou ci numai zona proasta. avantajul arhivelor exista pentru transferuri http/ftp. la torrent e obsolete.

  problema apare ca pui in belea uploaderii. ei initial iau fie de pe ftp-uri – relase arhivat, fie de pe alte trackere mari de unde iau tot arhive. acolo trebuie sa tina la seed acele arhive, apoi sa-ti dea tie fisierele dezarhivate. deci obligi uploaderul sa-l tina de 2 ori si ii sacrifici lui, care-ti aduce noutati, spatiul pe hard in loc sa ti-l sacrifici tu.

  pe de alta parte, dezarhivatul duce la intarzieri in aparitia releasului, desigur, pe trackerele romanesti nu s-ar simti dar exista.

  Reply

Leave a Reply