Avuţia săracului

Sunt 4 mari categorii de stare financiară, nu doar sărăcie, bogăţie, prostie. Mulţi nu le observă sau le trec cu vederea:

 • Bogatul cu avuţie, bani femei, masini, case, de toate … fraierul fute tot, Ţiriac.
 • Săracul cu avuţie.
 • Bogatul cu bani şi atât, avarul, cel mai rău, cel care strange până moare, cel mai egoist.
 • Săracul fără bani, cel care trăieşte de pe o zi pe alta, munceşte cu ziua, are 10 copii.

Cel mai întâlnit in România e săracul cu avuţie, ăla eşti tu, sau ta-to. Îngropat în datorii, rate, leasing la toate căcaturile care strălucesc, 30% nu ştiu să le folosească, dar au “pentium 5” luat pe 5 ani pentru copilul lor cel mai cuminte care îşi face hi5 şi breton beton şi răspândeşte prostia în mod digital şi îşi face blog sau mă întreabă pe mine cum îşi face site, descoperind piczo ulterior dar nefiind destul de hackerox şi punem glossy pics. Ne luăm frigidere cu 10 etaje, lipim abţibilde cu Naruto şi Pokemon pe ele, magneţi cu fructe şi îl plătim prin testament.

Luăm maşină în leasing pentru nepoţi cu banii netipăriţi ai strănepoţilor, ne luăm Logan 1.4 că e buget, Peugeot, Renault că sunt oferte franţuzeşti, parol, ne luăm Golf 4 că e patrat şi diesel, Scoda Octavia că avem pensia mare, ne luăm Daewoo că e făcut de bunicul aici la Cracovia, le tunăm şi facem sorcove GPL auto. Ne luăm teren la marginea oraşului, construim vile autohtone cu materialele nemţeşti importate cu bani graşi că plătim cu cardul, plantăm fasole, facem grătare cu carne de miel gras tăiat in sâmbăta mare, stropit cu Adria că vinul l-am băut pe tot de astă toamnă.

Facem poze la chefuri că avem camere semiprofesionale luate din supermarketuri şi ne ducem după la nepoţi să descărcăm pozele că nouă ni s-a fărâmat uindousul, dar îl faci tu mai târziu că eşti family române. Ne luăm telefoane să se audă tare, camera, empetrei si bludud, aruncăm căştile şi ascultăm în public muzica naţională a românilor cântată de ţigani, pe care, aparent nimeni nu îi suportă, dar ne futem cu fraierii că vineri e majoratul lu’ fiu-tau, şi ai staţie cu boxe de 2 metri luate de la Sorin International şi reparate de tine, murdare de găinaţ şi le scoatem pe fraiere pe geam să se audă să speriem vecinii de pe scară si să zboare foia cu restanţele de la întreţinere.

Avem LCD plasmă HDTV de 120″ cu care facem rating pentru Taraf şi Sport.ro cumpărat cu banii jos, ai băncii. Făcui românul de rând să arate de căcat? Diferenta dintre românii săraci cu avuţie şi ţiganii săraci cu avuţie e ca noi muncim pentru ele şi ei le au aduse din Elveţia, şi la ei aia fiind singura categorie de stare financiară, noi nu avem timp de ele şi suntem toţi acasă simultan doar o dată pe săptamană.

Dacă sună prea Paraziţii îţi tai coaiele. :)

Update 21.04.2010: Alt post care mi-a plăcut cum a ieşit.

21 thoughts on “Avuţia săracului

 1. underground

  ca tot zicea Teo (Cafe Deko), in curand vom fi un popor cu traditia pe messenger, dar asta nu ma deranjeaza pe mine.. nu sunt pornit in chestia asta, nu ma cac pe mine in camapanii, etc.. sunt multi care sunt obsedati, multi care nu suporta.. nu asta era ideea ma rog.. ai zis si tu ce e cu adevarat aiurea si citez: “Ne luăm telefoane să se audă tare, camera, empetrei si bludud, aruncăm căştile şi ascultăm în public muzica naţională a românilor, cântată de ţigani, pe care, aparent, nimeni nu îi suportă, dar ne futem cu fraierii că vineri e majoratul lu’ fiu-to, şi ai staţie cu boxe de 2 metri luate de la Sorin International şi reparate de tine, murdare de găinaţ, şi le scoatem pe fraiere pe geam să se audă să speriem vecinii de pe scară si să zboare foia cu restanţele de la întreţinere.” !!

  Reply
 2. boka

  cplm ma?in 2 cuvinte:suntem romani!ce e amuzant aici?e trist,daca nu chiar groaznic…dramatic…de ce pula mea postasi,mateule,rahatu asta?

  Reply
 3. spintrick

  ce rahat ba, ca e numai adevar !
  matr3o o sa candideze pentru premiu nobel …

  Reply
 4. CataMaxx

  fata fmm,nu te mai baga in seama cu mine ca nici nu ma cunosti,te bagasi tu repede sa faci pe desteapta…nu vezi ca nu iti sta bine?

  Reply
 5. Georgel

  problema e ca nu exista clasa mijlocie, omu de rand, totu se rarefiaza la bogati/ saraci, stapani/ sclavi
  deci tu esti saracu cu avutie si aia faci tu ? :|
  raspunde ca nu cred ca te incadrezi la alta categorie de acolo..
  ps: ne trebuie palmieri pe centru? cand putem pune pruni, iar toamna servim si noi o ţuiculiţă pe scarile primariei

  Reply

Leave a Reply