Tiparul social perfect

Îmi pare rău că nu îmi plac copiii mici, bebeluşii, că atunci când îi văd nu le laud scumpătatea şi nu îi alint cu diminutive, nu fac mutre caraghioase, nu mă comport ca un bufon şi nu mă duc la ei şi nu ma joc cu ei. Eu nu îi bag în seama, pentru că cel mai mult probabil vor ajunge mai proşti decât părinţii lor. Cum am mai zis, ’89, ’90, hai ’91 ultima generatie de oameni sănătoşi, cu ceva în cap. Îmi pare rău că nu îmi plac conversaţiile pe drum, sau aşteptând ceva, îmi place liniştea aceea ruşinoasă, pe care voi o numiţi ruşinoasă, nu trebuie să vorbeşti pe tot drumul înspre casa. Îmi pare rău că nu am simţul umorului reprezentat prin sitcomuri retardate de pe Pro TV, sau mai nou Cârcotaşii sau Mondenii să râd la toate glumele, pur şi simplu sunt triste.

Îmi plac căştile mele, mai dau din cap, mai surâd, daca nu îţi dai seama să taci, atunci îmi pare rau că nu îţi pot spune eu să o faci şi îmi pare rău că nu înţelegi că eşti redus, îmi pare rău că nu sunt atât de nesimţit, dar îţi spun aici, taci în morţii mă-tii, conversaţiile cele mai interesante sunt cele în care dezbaţi, vorbeşti cu precipitaţii, nu ai timp să respiri, gesticulezi şi de cele mai multe ori când eşti puţin tras. Îmi pare rău că nu tind să mă laud cu fiecare lucru luat nou, într-o anumită parte, si nu îmi plac frazele de genul ieaaaaaah, ti-ai luat pufuleti?, de cand o ai?, cat ai dat pe el?.

Îmi pare rău că nu îmi mai place să fac bâză de tine pentru că eşti prea prost să înţelegi, proştii sunt să trăiască cei deştepţi pe spinarea lor, să îi lăsăm în pacea lor de happy-tardz, nu trebuie să îi învăţăm pe toţi cum stă treaba cu unele lucruri, să afle singuri. Îmi pare rău că nu aplic toate minciunile politicoase gen ce-ai mă că îţi stă bine, ce bine arătaţi astăzi, cea mai bună ciorbă mamaie!, nu e vina dumneavoastra … Marş Fă în morţii mă-tii! Eu nu zic poftim, merci, mă scuzaţi, dar asta nu înseamnă că nu sunt politicos, poţi fi în alte feluri, manierele sunt plictisitoare, chiar inutile cu unii. Îmi pare rău că fac haz de necaz şi lucrurile cu adevărat enervante nu le bag în seama, deaia nu o sa vedeţi la mine campanii anti emo, anti hi5, anti manele, doar puţin haz de necaz.

Îmi pare rău că fac 18 ani şi nu ştiu ce vreau să mă fac, îmi pare rău că nu sunt mândru, îmi pare rau ca vad numai defectele, şi ca nu fac parte din marea familie fericită. Zâmbetul e o caracteristică a omului parşiv, râsul e divin, dacă îmi zâmbeşti, va trebui sa îmi sugi pula, râzi la o glumă de-a mea, mai vedem. Îmi pare rău că par figurant şi că nu răspund la toate întrebările idioate, de multe ori nu te bag în seama. Îmi pare rău că uit, îmi pare rău că nu ajung niciodată la timp, îmi pare rău că nu am ruşine, noi mâncăm pe bonuri de la mec, cumpărăm pâine cu salam victoria şi mâncam în centru, bem vin ţaranesc din sticla de adria ascunsă în ghiozdan, flegmăm pancarte publicitare, ne dăm în leagăne la 1-2 noaptea, mâncăm seminţe pe scări, în ganguri şi ne ascultăm muzica preferată în beciuri.

Îmi pare rău ca nu pot face multe chestii fără să spun din ce cauză nu le fac, îmi pare rău că nu îmi asum vina de multe ori, îmi pare rău că îmi place să fiu ignorant, îmi pare rău că nu sunt entuziasmat la idei excentrice, îmi pare rău ca tind sa critic nervos la fiecare pas, îmi pare rau că nu mă ţin de cuvânt, îmi pare rău pentru cei care se ceartă prin comentarii pe bloguri, forumuri, dau bipuri noaptea sau te înjură pe net. Îmi pare rău pentru plăcerile mele vinovate costisitoare pentru high-tech shit. Îmi pare rău pentru că îmi permit prea multe, de fapt, nu îmi pare aşa rău, părerile de rau sunt pentru cei supăraţi pe viata, emo, cum nu ştia să zică Bacovia.

Pentru că din prostie nu se trezeşte nimeni, cu părerile de rău sugi pula.
… dacă eram puţin mai prost, eram fericit …

Update 21:04.2010: Ăsta e posibil să fie cel mai bun post al meu. There’s more.

17 thoughts on “Tiparul social perfect

 1. naughty_girl

  Nevoia de a te exprima , de a transmite celor ce pot sa inteleaga niste idei despre un mod de viata in care iti place sau nu sa traiesti, dar in care te complaci nu inseamna “perioada emo”.
  De ce nu poate fi privit ca un post sincer si atat?
  Un om nu inseamna numai partea lui sociabila si pe care o cunosc toti, o fiinta umana inseamna mai mult, e mult mai complexa. Si sentimentele, gandurile , ideile nu pot fi pur si simplu aruncate intr-o categorie.
  Liviu stie sa scrie astfel incat sa transmita exact ce vrea. Numai ca fiecare interpreteaza cum poate.

  Reply
 2. HashPe

  pai sa iti para rau ca ma faci sa stau dupa tine, cateodata
  ca asa intarzii si eu :P
  si imi pare rau ca nu iti place sa faci baza de oamenii prosti alaturi de mine

  Reply
 3. Rasta

  nu ca nu ar fi

  :|… NU E VORBA DE emo(stilul emo) ! eu folosesc cuvantul EMO(scris cu litere mari) in locul la suparat sau alte chestii de genu…perioada EMO= o perioada mai nasola… in care ti se scarbeste de tot… nu ai chef de nimic… ti`ai baga pula in tot etc. … NU ARE NICI O LEGATURA CU STILUL emo!

  ps: diana, TE INTREBA CINEVA CEVA?… CHIAR ITI PLACE SA TE CERTI ASA CU TOATA LUMEA?(AM ZIS CA NU O SA ITI MAI DAU IMPORTANTA… CA AI MAI FACUT FIGURI SI LA ALTE POSTURI…EU NU M`AM LEGAT DE TINE CU NIMIC PANA CAND NU M`AI ENERVAT… VEZI`TI DE TREABA TA … NU MA MAI BAGA IN SEAMA(FA CA SI CUM NU AS FI)… SI DACA O SA MAI VAD VRE`UN POST LA ADRESA MEA SAU CARE SA FACA REFERIRE LA CEVA SCRIS DE MINE SAU CEVA DIN PARTE TA LEGAT DE MINE… O SA CRED CA ESTI PROSTA SI CA NU INTELEGI NIMIC[]) SI NU IMI EXPLICA TU MIE DESPRE LIVIU CA IL CUNOSC MAI BINE CA TINE ;)!

  Reply
 4. Rasta

  nu… n`ai inteles… am scris cu caps lock ca sa se faca o diferenta! acu daca nu te prinzi nu e problema mea :-??

  Reply
 5. Kenz

  Daca te ducea capul la mai mult decat a te da in leagan la 2 noaptea, ai fi scris si tu in paragrafe, nu ca tampitul, fara punct

  Reply
 6. Pingback: Fwkd Up » MaTr3o.com

 7. Pingback: Cel mai bun post al tau. Promoveaza-te! | Some things will never change

Leave a Reply